Інформація
Пошук

Проектування систем вентиляції медустанов

Любой человек имеет право на охрану здоровья и получение медицинской помощи. Здравоохранение и получения медицинской помощи обеспечивается государством путем финансированием и созданием широкой сети медицинских учреждений.

Номенклатура медичних установ включає в себе: лікарні, госпіталі, диспансери, амбулаторії, поліклініки, клініки, станції швидкої медичної допомоги та переливання крові, пологові будинки, молочні кухні, курортні установи, аптеки та інші.


Всі приміщення лікарні проектуються з природною витяжною вентиляцією без централізованої подачі припливного повітря з пристроєм каналів у внутрішніх стінах або через отвори в зовнішній або внутрішній стіні.

У лікарнях природне надходження зовнішнього повітря здійснюється через вікна, що відчиняються, фрамуги і кватирки, які повинні легко відкриватися для повного провітрювання приміщення в літній період і залпового провітрювання приміщення в зимовий період року.

Якщо в душовій або санвузлі буде більше трьох санітарних приладів, то необхідна механічна витяжка із застосуванням осьових або канальних вентиляторів.

При проектуванні для лікарні системи механічної вентиляції наші фахівці передбачають надлишкову подачу повітря в коридор, для виключення перетікання повітря з брудних приміщень в чисті приміщення.

У лікарнях приміщення з однаковими санітарними та гігієнічними вимогами по мікроклімату обладнуються двома механічними системами вентиляції з рекуперацією тепла і продуктивністю 50% від розрахункового повітрообміну.

Окремі системи механічної вентиляції проектуються для приміщень: операційних, реанімації, палат інтенсивної терапії, пологових, акушерських палат, рентгенівських кабінетів, лабораторій, санітарних вузлів, холодильних камер і аптек.

Вентилятори, які видаляють повітря з приміщень операційної, наркозно, реанімаційної та акумуляторної, повинні бути з різнорідних металів для виключення іскроутворення.

Все обладнання та пристрої механічної системи вентиляції лікарні повинні бути легкодоступні для огляду, очищення і дезінфекції.

Зовнішнє повітря для припливної системи вентиляції лікарні очищається від пилу, мікроорганізмів і шкідливих домішок через багатоступеневу систему фільтрації: механічний фільтр грубого очищення, механічний фільтр тонкого очищення, вугільний фільтр, бактерицидний фільтр, фільтр НЕРА та інше.

Для кондиціонування повітря в приміщеннях лікарні проектуються центральна багатозональна системи з установкою бактерицидних фільтрів і доводчиків на кожній зоні.

При проектировании механической вентиляции наши специалисты по максимуму автоматизируют систему с использованием датчиков температуры, влажности, загазованности и запыленности наружного и внутреннего воздуха, применяют многоканальные контроллеры, выбирают высокоэффективные комплектующие для щитов автоматики (реле, УЗО, пускатели, привода и прочее).

Компания "Вент-заводы", - проектирование систем вентиляции  медицинских учреждений , монтаж. https://7-vz.com. Звоните: +38 (044) 221-25-52

842