Інформація
Пошук

Де купити хороші плоскогубці?

Плоскогубці - один з найбільш поширених ручних інструментів, без якого не обходиться жодне домашнє господарство. За допомогою цього інструменту проводяться роботи з металевими і електротехнічними елементами. Плоска робоча поверхня з насічками, від якої інструмент і отримав свою назву, забезпечує міцний захоплення і утримання металу, дроту, деталей. Використовуючи плоскогубці, можна легко зігнути досить товстий дріт. Крім робіт з електропроводкою, плоскогубці широко використовуються в якості заміни гайкового ключа, дозволяючи захопити і провернути головку кріплення, для якого відсутня стандартний захоплення.

Купити плоскогубці в Україні з доставкою можна на сайті інтернет-магазину Альцест. Безліч різноманітних моделей на всі випадки життя, з надійними ергономічними рукоятками, подовжені, швидкозажимні і комбіновані пропонуються увазі домашніх майстрів і професіоналів електромонтажу.

види

Для кожного виду робіт існує спеціалізований варіант:

  1. Для дрібних деталей випускаються інструмент з вузькими витягнутими губками. Сила стиснення тут мінімальна, але зате забезпечується акуратний захоплення найдрібніших елементів.

  2. З загнутими губками. Використовуються при монтажі електронних елементів, доступ до яких утруднений через конструктивних особливостей плати.

  3. Комбінований інструмент має ребристу виїмку для захоплення і утримання округлих деталей. У ряді випадків є ріжучакромка для відкушування товстого дроту або дроту.

  4. «Качкодзьоб» - аналог пінцета, що забезпечує більш міцний захоплення елемента.

  5. Інструмент для роботи з електропроводкою має товсті діелектричні ручки, гарантовано захищають працівника від удару струму.

Велика різниця

У побуті плоскогубці нерідко називають пассатижами, але це невірно, оскільки це два самостійних типу інструменту. Далеко не кожен майстер зможе сформулювати характерні відмінності:

  • Плоскогубці мають плоску робочу поверхню, а у пассатижей є рифлена виїмка;

  • За допомогою плоскогубців можна тільки захоплювати і утримувати деталь, а пасатижі можуть ще перекушувати дріт, тримати трубки і кріпильні деталі різного діаметра;

  • Пасатижі забезпечують більш міцний захоплення, тому виробляються з матеріалу більшої міцності.

Згідно енциклопедичним визначенням, плоскогубці - шарнірно-губцевий ручний інструмент, створений для роботи (перегинання і перекушування) з дротом, а пасатижі - слюсарно-монтажний ручний інструмент для роботи з трубками і деталями різноманітних форм.

Комбіновані пасатижі забезпечуються ще викруткою і шилом, якими закінчуються різні рукоятки.

769