Інформація
Пошук

Електрокамін, як альтернатива справжньому вогнищу в квартирі

    У звичайній міській квартирі встановити камін дуже складно, а часто і неможливо, так як досить місця для його організації немає, димохід облаштовувати заборонено, запасати дрова немає бажання, діти можуть обпектися і взагалі наявність в такому житлі відкритого полум'я становить небезпеку для оточуючих. 

    Електрокамін здатний вирішити перераховані проблеми, так як з його допомогою можна обігріти вітальню і надати їй затишок майже так само, як і з справжнім осередком. Ті камінокомплекти, які представлені на сучасному ринку, відмінно вписуються в будь-який інтер'єр незалежно від того, чи йде мова про класику або будь-якому іншому стилі. 

    традиційно електрокамінне вимагає багато місця, підключити такий пристрій зможе навіть дитина, і в результаті одвічна тяга людства до вогню буде практично задоволена. 

    Ілюзія горіння справжнього полум'я відрізняє електричний камін від звичайного обігрівача. Включати його можна незалежно від пори року, так як функцію обігріву при необхідності легко можна відключити. 

    Для багатьох штучні осередки сьогодні набагато краще справжніх, так як для їх установки і обслуговування не доводиться витрачати сил і часу, робота електрокаміна абсолютно безшумна, тепло по приміщенню він поширює поступово, а гра штучного полум'я виглядає максимально натурально - такі варіанти пропонує торгова марка АртКамін .

    Багатьох споживачів цікавить, яким саме чином створюється ефект живого полум'я в електрокамінах. Залежно від типу обладнання імітація вогню створюється різними засобами. 

    Електромеханічні каміни припускають використання спеціальної пластини з фігурними отворами - саме через них проходить світло від світлодіодів або ламп. При падінні на муляж дров він створює ефект рухомих язиків полум'я, однак ненатуральність такого вогню все-таки можна помітити, якщо придивитися.

    Більш реальне зображення можна отримати, якщо придбати електрокамін з парою. У таких пристроях застосовується ультразвуковий парогенератор, який створює холодну водяне випаровування за допомогою підсвічування кольоровими галогеновими лампами. Картинка язиків полум'я створюється в цьому випадку максимально реалістично і навіть дим, що йде від дров, здається натуральним. 

    Ще один варіант - це електрокамін з рідкокристалічним екраном, на якому транслюється відео з записом живого вогню. Всього в пам'яті подібних пристроїв є кілька подібних роликів. Для того щоб досягти більшої натуральності, окремі виробники обладнують екрани таких камінів оптичними системами лінз і світлофільтрів.

    Сучасні виробники обладнують електрокаміни не тільки нагрівальними елементами, а й спеціальними механізмами, такими як: 

    • зволожувач, здатний зробити повітря в приміщенні більш вологим; 

    • термостат, за допомогою якого можна регулювати температуру в кімнаті; 

    • система фільтрації, відповідальна за очищення повітря і сприяє продовженню терміну експлуатації нагрівальних елементів; 

    • «режим сну», застосовуваний для автоматичного відключення каміна; 

    • пульт дистанційного керування, завдяки якому включення-виключення і інші функції доступні з будь-якого кінця приміщення.

    Придбати електрокамін сьогодні можна в спеціалізованому салоні або в інтернет-магазині. Останній варіант для багатьох виявляється найкращим, так як в цьому випадку можна порівняти безліч моделей і вивчити функції, якими вони володіють. 

    Установка електроочага можлива різними способами, крім класичного фронтального каміна сучасні виробники пропонують обладнання, яке встановлюється в нішу в стіні або кут кімнати, завдяки чому простір в приміщенні використовується найбільш вигідно.

1120